Back to All Events

Dagen derpå med Stravinsky

  • Malmø Koncerthus 35 Föreningsgatan Malmö, Skåne län, 21152 Sweden (map)

En mand sidder på en oceandamper. Han fabulerer, er opstemt og småsnalret. Manden er komponist, og han taler om kunsten. Han er offer for opbruddet i Europa. Efter opvæksten forlod han sit fødeland Rusland, revolutionens rumlen og familiens forventninger. Under 1. Verdenskrig søgte han tilflugt i Schweiz, men blev draget af vestens moderne toner og endte i Paris. Nu er han på vej til Amerika … og ved endnu ikke, at 2. Verdenskrig vil forhindre ham i at returnere.

Værker af: Stravinskij m.fl.

Koncerten er en del af trilogien 'Virkelighedsflugten 3.0 - 100 års rus og tømmermænd'.

Med udbruddet af 1. Verdenskrig måtte den vestlige verden se rædslerne dybt i øjnene. Det ændrede radikalt på livsanskuelsen og selvforståelsen. Efterdønningerne spores direkte i kunsten, videnskaben og filosofien - og ikke mindst i musikken. I 100-året for 1. Verdenskrigs udbrud sætter DR Underholdnings-Orkestret med denne trilogi fokus på det moderne gennembrud, og hvordan det spejler sig hos de kulturelle personligheder. Det handler om det store uskyldstab og de følgende vrangforestillinger, dekadence og erkendelse af den virkelighed, der rejste sig i ruinerne.

Earlier Event: October 24
Dagen derpå med Stravinsky