Back to All Events

Juleoratoriet med Randers Kammerorkester

  • Sct. Peders Kirke Fabersvej 47 Randers Denmark (map)

I 1734 kunne menigheden i St. Thomaskirken i Leipzig for første gang opleve, hvordan trompeterne i de første takter af Bachs Juleoratorium gav genlyd mellem søjler og hvælvinger. Oratoriet blev derefter glemt i mere end 100 år, før det igen blev opført i 1857. 


Siden har Bachs musikalske fortælling om al verden, der skulle skrives i mandtal, og hvad der siden fulgte, været en uomgængelig del af julen sammen med Händels Messias. I en lang række festlige korsatser, inderlige solistiske arier og stemningsfulde orkesterstykker genfortæller Bach historien om hyrderne på marken, englene der åbenbarede sig og barnet i krybben. 

Randers Kammerorkester og Sct. Peders Koncertkor spiller og synger under ledelse af David Riddell, og vokalsolisterne er sopranen Sofie Elkjær Jensen, mezzosopranen Trine Bastrup Møller, tenoren Helge Rønning og barytonen Lars Thodberg Bertelsen. 

Earlier Event: December 7
Julekoncert med Joachim Knop og Jacob Beck
Later Event: December 18
Messias med Ålborg Symfoniorkester