Back to All Events

ÅLBORG OPERAPRIS

  • Musikkens Hus 9000 Ålborg Denmark (map)

Aalborg Operapris
Aalborg Operapris blev stiftet i 2003 i et samarbejde imellem Aalborg Operafestival og Det Obelske Familiefond. I juryen sidder de danske operachefer, førende operakritikere samt musikchefen for Aalborg Symfoniorkester, Jan Kvistborg, der er formand. Prisen er en talentpris og den går til en ung sanger, der har gjort sig særligt positivt bemærket på den danske operascene. Det har Sofie Elkjær Jensen med sin lette, lyse sopran.

Sofie Elkjær Jensen er født i Slagelse og uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. I 2011, i en alder af bare 26 år afsluttede hun sin uddannelse fra Operaakademiet i København. Sin unge alder til trods har Sofie Elkjær Jensen allerede et omfattende cv med adskillige store roller på både Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, bl.a. Susanna i Figaros Bryllup, Musetta i La Boheme, Zerlina i Don Giovanni og Adina i Donizettis Elskovsdrikken. Sofie Elkjær Jensen har desuden medvirket i en del børneoperaer på Egnsteatret Undergrunden.

Sofie Elkjær Jensen har sammen med en håndfuld gode kolleger stiftet Operakompagniet Nontardar, der turnerer på mindre steder i hele landet.

Foruden operaen har Sofie Elkjær Jensen også et omfattende repertoire
indenfor både lieder, kirkemusik og moderne musik og hun er aktiv i
duoen InDuo og i kvaertetten Bittersweet.

Dirigent: Ondrej Olos
Solist: Sofie Elkjær Jensen, sopran, Adam Frandsen, tenor
Kor: Sangere fra Kor 72 og Danske Folkekor
Orkester: Aalborg Symfoniorkester

Billetter: www.musikkenshus.dk eller 6020 3000