Back to All Events

Figaros Bryllup

  • Hou Borger- og Aktivitetshus 40 Skippervej Hals, 9370 Denmark (map)

FANDENIVOLDSK, FORFØRENDE OG TIL AT FORSTÅ

Operagruppen Nontardar er fem unge operasangere, som elsker at lege og forny. Med deres produktion af Figaros Bryllup serverer de en krystalklar klassiker på en måde, der ikke kun henvender sig til de operakyndige, men kan følges af alle.

Saften og kraften er bevaret, men virkemidlerne skåret ned til det minimale. Alle kan være med, selv når det bliver svært at skelne mellem venner, fjender, mænd og kvinder. Forviklingerne bliver til at følge med i fordi publikum mellem arierne og ensemblerne føres gennem den morsomme historie på dansk. Du kan altså nyde den spektakulære musik uden samtidig at skulle bryde hovedet med at finde mening med galskaben.

Figaros Bryllup fortsætter historien fra Barberen i Sevilla et par år senere, og foregår over en enkelt dag, fyldt med lumre planer og intriger. Grev Almaviva er gået fra at være ung romantiker til en intrigant skørtejæger og forsøger at forpurre sin kammertjener Figaro og hans hjertenskære Susannas bryllupsplaner – greven vil nemlig selv have Susanna! Samtidig er hans kone, Grevinde Almaviva ude på at afsløre hans troløshed, og går sammen med Figaro og Susanna ind i et plot, der skal afsløre ham.

Scenen er sat for lidenskab og løjer i stor stil.

Figaros bryllup er en såkaldt opera buffa, en komisk opera, skrevet af Mozart i 1786. Den fortæller en kærlighedshistorie med masser af forviklinger, og er samtidig en elegant politisk farce. Med sin fremstilling af tjenestefolkene Figaro og Susanna foregriber Mozart revolutionen mod adelen.

Nontardar formidler opera på en måde, der gør den tilgængelig for alle, uden at gå på kompromis med kvaliteten. De fem unge operatalenter leger med konventioner og skaber fornyelse af det klassiske repertoire.

Earlier Event: February 22
DET' FOR BØRN på Det Kongelige Teater
Later Event: March 7
Figaros Bryllup