Back to All Events

Opera fra Undergrunden

  • Torvehallerne 21 Frederiksborggade 1360 København K Denmark (map)

FRANSKE OG ITALIENSKE SMAGSPRØVER

Under operafestivalen opfører Egnsteatret Undergrunden koncertant sine versioner: L’heure espagnole af Maurice Ravel og Giacomo Puccinis Gianni Schicchi. Begge er charmerende en-akts-værker, der byder på herlig sydeuropæisk stemning.

Ravel skrev sin muntre mini-opera l'Heure Espagnole i starten af det forrige århundrede – om urmageren Torquemada og hans hustru Conception i Toledo i Spanien. Problemet er ikke tiden, der går og pendulet der svinger og klokkerne, der slår. Problemet er, at urmageren skal over på rådhuset og i kirken for at efterse det hele, og hvem lurer bag døren? Rigtigt gættet, tre meget kvindeglade mænd – en æseldriver, en digter og en gammel utugtig levemand. Gæt hvad de har til hensigt, og gæt om de går i vejen for hinanden? Og prøv at regne ud hvad der sker når urmageren kommer hjem.

Ved urpremieren på L'heure espagnole, der fandt sted på Opéra Comique i Paris i 1911, havde Ravel arbejdet på operaen i fire år.  Spansk Libretto af Franc Nohain.

Puccinis humørfyldte én-akter Gianni Schicchi, komponeret 1917-18, handler ikke om kødets begær, men om pengemæssigt begær. Med afsæt i Dantes guddommelige komedie skrev Puccini denne fantastiske lille opera om den hæslige og pengegriske familie uden for Firenze, som mister godset og rigdommene. Ikke fordi deres kære onkel er død og de har svært ved at finde hans testamente, men fordi de får den vemodige slyngel Gianni Schicchi til efterfølgende at spille død – med håbet om at han kan forfalske testamentet til deres egen fordel. Lauretta – Gianni Schicchis smukke unge datter – er fuldstændigt forelsket og synger den kendte sjæler 'O mio bambino caro', og det hele ender med, at alle bliver snydt. Ja, lige med undtagelse af Gianni Schicchi selv.

Gianni Schicchis italienske libretto er skrevet af Giovacchino Forzano. Værket er det tredje og sidste i Puccinis tre-akters opera med kontrasterende temaer, Il Trittico, men opføres oftest i sammenhæng med andre én-akts-operaer. Som ved denne lejlighed.

Glæd dig til at høre arien ‘O mio babbino caro’, der er en af Puccinis mest kendte – og en af verdens mest populære arier i det hele taget.

Præsentation af Anders Ahnfelt-Rønne.

Musikteatret Undergrunden er Værløses eget Operahus, under kunstnerisk og daglig ledelse af Anders Ahnfelt-Rønne.

Earlier Event: July 29
Operettebåden
Later Event: July 29
Operettebåden