Back to All Events

Elskovsdrikken med Lawrence Brownlee

  • Tivolis Koncertsal 3 Vesterbrogade København, Hovedstaden, 1630 Denmark (map)

Elskovsdrikken med Lawrence Brownlee

Den amerikanske stjernetenor Lawrence Brownlee gæster Tivoli Festival for femte sæson i træk – denne gang som Nemorino i en koncertopførelse af Donizettis Elskovsdrikken. Partiet som Adina synges af den russiske sopran Olga Peretyatko, og på rollelisten er desuden et håndplukket, dansk sangerhold bestående af baryton Palle Knudsen, sopran Sofie Elkjær Jensen og basbaryton Simon Duus. Tivolis Symfoniorkester dirigeres af Yves Abel.

Elskovsdrikken er et festfyrværkeri af skønne melodier og morsomme optrin. En komedie om ulykkelig kærlighed - som selvfølgelig ender godt.

Læs om handlingen i Elskovsdrikken her.

LAWRENCE BROWNLEE, tenor

er født i Ohio, USA. Han er en internationalt efterspurgt bel canto-sanger, Grammy-nomineret i kategorien "Årets klassiske solo-vokalalbum" for sin cd "Virtuoso Rossini Arias". Han debuterede i 2002 i partiet som Grev Almaviva i Rossinis Barberen i Sevilla på operaen i Virginia, en rolle som siden er blevet et af hans signaturpartier. Han er i disse år i høj kurs i operahuse over hele verden i operaer som Rossinis Askepot, Armida og Italienerinden i Algier, i Puritanerne af Bellini og i Donizettis Regimentets datter. Lawrence Brownlee har 15 cd’er bag sig. Han første soloudgivelse udkom i 2006 med sange af Schubert, Verdi, Rossini, Donizetti og Bellini. I efteråret 2010 udkom Rossinis Stabat Mater med Accademia Nazionale di Santa Cecilia, dirigenten Antonio Pappano og en stjernebesætning, der foruden Brownlee tæller Anna Netrebko, Joyce DiDonato og Ildebrando d’Arcangelo (EMI Classics). I marts 2011 sang han overfor sopranen Renée Fleming i Armida på Metropolitan-operaen i New York, og denne opsætning er udgivet på dvd (Decca). Lawrence Brownlee gæster Tivoli Festival for femte sæson i træk.

Lawrence Brownlees hjemmeside

OLGA PERETYATKO, sopran

er i de senere år gået fra den ene succes til anden på de store internationale operascener. Hun er født i Skt. Petersborg, og allerede i barndomsårene blev sangtalentet brugt i Mariinsky Teatrets børnekor. Hun rejste siden til Berlin, hvor hun studerede sang ved Hanns Eisler Hochschule für Musik. I årene 2005-2007 var hun tilknyttet Staatsoper Hamburg, og i 2007 vandt hun 2. prisen ved Plácido Domingos sangerkonkurrence, Operalia. Siden er der kommet tiltagende fart på karrieren. 2014 bød på ikke mindre end tre debuter på store operahuse; i Zürich som Gilda i Verdis Rigoletto, på La Scala i Milano som Marfa i Rimskij-Korsakovs opera Zarens brud og på Metropolitan-operaen i New York som Elvira i Bellinis Puritanerne. Året bød desuden på en turné til Kina med Montral Symphony Orchestra, hvor hun sang Richard Strauss’ Vier letzte Lieder. I denne sæson synger hun bl.a. partiet som Violetta i Verdis La Traviata på Opéra Lausanne og samme parti – men i en ny produktion – i festspilhuset i Baden-Baden. Olga Peretyatko har udgivet to cd’er, ”La Bellezza del Canto” og ”Arabesque”, begge på plademærket Sony Classical.

Olga Peretyatkos hjemmeside

PALLE KNUDSEN, baryton

afsluttede sine studier ved Operaakademiet i København i 1998 og har siden 1999 været en del af solistensemblet på Den Kongelige Opera, hvor han i sin første sæson oplevede stor succes som Papageno i Mozarts Tryllefløjten. I 2003 sang han Don Juan på Glimmerglass Opera i New York og blev umiddelbart derefter engageret til at synge Guglielmo i Mozarts Così fan tutte. Palle Knudsen optræder jævnligt som koncertsanger i messer og oratorier og er en ofte anvendt solist hos skandinaviske orkestre, ikke mindst med Tivolis Symfoniorkester i sidste års Tivoli Festival-opførelse af Bizets Perlefiskerne sammen med bl.a. Lawrence Brownlee. Palle Knudsen modtog i 1999 Veuve Clicquot-prisen, i 2002 blev han tildelt Gladsaxe Musikpris, og i 2006 modtog han Holger Bruusgaards Legat.

SOFIE ELKJÆR JENSEN, sopran

Sofie Elkjær Jensen er uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København og debuterede på Det Kongelige Teater som Papagena i Mozarts Tryllefløjten i 2010. I 2009 vandt Sofie Elkjær Jensen førsteprisen og publikumsprisen i Operaens Venners konkurrence for unge talenter. I 2012 debuterede hun på Den Jyske Opera i partiet som Zerlina i Mozarts Figaros bryllup samt på operaen i Kiel som prinsesse Lusa i Meijerings Kalif Storch. På Operaen i København kunne man i 2012 opleve Sofie Elkjær Jensen i partiet som Den fiffige lille ræv i Janáčeks opera af samme navn, og i 2013 som Frasquita i Bizets Carmen. Sofie modtog sidste år Folmer Jensens Musiklegat i Tivoli, og var desuden blandt de nominerede til en Reumert som Årets Sanger.

Sofie Elkjær Jensens hjemmeside

SIMON DUUS, basbaryton

Den danske basbaryton Simon Duus er uddannet fra Operaakademiet i København i 2011 og debuterer i 2015 fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har modtaget ros for sine fortolkninger af roller som Seneca i Monteverdis Poppeas kroning for Nordisk Netværk for Tidlig Opera på Københavns Musikteater 2011, Leporello i den Reumertnominerede Don Giovanni af Mozart på Opera Hedeland 2012, sørøverkaptajnen Domingo i Reesens operette Farinelli her i Tivolis Koncertsal i 2013 og Grev Paris i Gounods Romeo og Julie på Copenhagen Opera Festival 2014. Simon Duus har, eller skal i nær fremtid bl.a. synge Colline i La Bohème på Den Jyske Opera, Figaro i Mozarts Figaros bryllup på Den Fynske Opera og Henrik i Maskarade på Det Kongelige Teater.

YVES ABEL, dirigent

er en efterspurgt gæstedirigent hos førende operahuse som f.eks. Royal Opera Covent Garden i London, La Scala i Milano, Metropolitan-operaen i New York og Lyric Opera i Chicago. Han var 1. gæstedirigent ved Deutsche Oper fra 2005-2011, hvor han bl.a. stod i spidsen for fire helt nye operaproduktioner. Han er fast tilbagevendende gæstedirigent ved Wiener Staatsoper, med Haydn Orkestret og det portugisiske symfoniorkester Orchestra Sinfónica do Porto Casa da Música. Yves Abel tiltræder januar 2015 som chefdirigent for den Nordvesttyske Filharmoni.

Earlier Event: August 2
Finalekoncert
Later Event: August 29
Gianni Schicchi