Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 


Copenhagen
Denmark

+4561333637

Operasanger Sofie Jensen´s hjemmeside, indeholder kalender, lyd demo, biografi og repertoire.

Lulu

KALENDER

Sofie Jensen´s event kalender, herunder opera, børneteater, duo, kirkemusik. Oplev: Fyrtøjet, Rødhætte, Figaros bryllup, InDuo 

Back to All Events

Lulu

  • Gamle Scene 1050 Kbh K Denmark (map)

Gå ikke glip af chancen for at opleve Kuhlaus alt for sjældent opførte nationalklenodie Lulu, der opføres for første gang siden 1838.

Ved uropførelsen var rygtet løbet i forvejen, at Kuhlau havde svigtet det daværende danske ideal for, hvordan klassisk musik skulle lyde og var gået over til en mere italiensk stil. Derfor havde dele af publikum angiveligt planlagt en udpibning til den anden opførelse af operaen. Det viste sig imidlertid, at musikken var så smuk og forførende, at publikum i en tilstand af betagelse glemte den aftalte udpibning.

Kuhlau, manden bag den udødelige musik til Danmarks nationalskuespil Elverhøj, skrev sin trylleopera i 1824 med udgangspunkt i eventyret Lulu, eller Tryllefløjten, der også inspirerede Mozart og Schikaneder til at skrive deres Tryllefløjten.

Kuhlaus Lulu oser af romantikkens magi, hekse, feer og onde troldmænd. En eventyrlig fortælling om det godes kamp mod det onde og om kærlighedens magt.

Den orientalske prins Lulu vil befri den smukke prinsesse Sidi, der holdes som fange af en ond troldmand. Til at hjælpe ham på den færd forærer Sidis mor ham en magisk fløjte.

Lulu var en triumf for Kuhlau og regnes fortsat som hans hovedværk samt et vigtigt værk i dansk musikhistorie. Musikken bugner af fængende melodier, farverige harmonier, imponerende korpassager og stor originalitet – let og eventyrlig at lytte til.

Earlier Event: January 19
Tryllefløjten
Later Event: January 28
Tryllefløjten