Back to All Events

Hans og Grete med Cph Phil

  • Tivoli 3 Vesterbrogade København, 1630 Denmark (map)

EVENTYROPERA: HANS & GRETE

Tivoli Copenhagen Phil, chefdirigent Toshiyuki Kamioka og et fremragende dansk cast præsenterer en koncertant opførelse den tryllebindende eventyropera Hans og Grete, der er skrevet af Engelbert Humperdinck i begyndelse af 1890’erne.

1. september

Kl: 19:30 - 21:30

Tivolis Koncertsal

KØB BILLET

Ideen til operaen kom fra Humperdincks søster, Adelheid Wette, der bad ham om at skrive musik til nogle sange, hun havde skrevet til sine børn. Efter adskillige revisioner blev det til en komplet opera, der fik premiere på Hoftheater i Weimer den 23. december 1893, dirigeret af Humperdincks ven, Richard Strauss. Operaen blev straks en stor succes. I løbet af dens første år blev den sat op på flere end 20 tyske teatre.

Librettoen er skrevet af Humperdincks søster og er baseret på Bdr. Grimms eventyr af samme navn, men i en knap så gruopvækkende version, idet Hans og Gretes mor ikke efterlader dem i skoven for at dø – men blot beder dem samle jordbær i skoven.

Rollerne som Hans og Grete synges af to af landets spirende operastjerner, Sofie Elkær Jensen og Morten Grove Frandsen, som sidste år modtog Musikanmelderringens Kunstnerpris og kvitterer med den koncert. Rollen som Hans synges i denne version af en kontratenor, Morten Grove Frandsen, og ikke – som det ellers er almindeligt – af en mezzosopran.

I de øvrige roller ses nogle af landet bedste operasangere: Susanne Resmark og Guido Paevatalu som de fortvivlede forældre, Michael Kristensen som heksen, der får et tragisk endeligt som peberkage – og endelig Frederikke Kampmann som både Dugmanden og Ole Lukøje, der trøster børnene i den mørke skov.

Koncerten dirigeres af Copenhagen Phils chefdirigent Toshiyuki Kamioka, mens Henrik Engelbrecht er aftenens konferencier.

Earlier Event: August 19
Opera i det fri
Later Event: September 15
Figaros Bryllup