En kongelig kontrakt

Vinteren og foråret 2016 gik hen og blev et meget begivenhedsrigt år for mig. Efter at have brugt et år på at lære Thomas Adés' umådelig svære parti som Maid i hans opera "Powder her Face", der spillede på Det Kongelige Teaters Takkelloftet, kunne jeg høste frugten af det hårde arbejde i hvad der, indtil videre, har været den bedste produktion, jeg har været med i. Et lille, men fantastisk hold kolleger og en instruktør, der fik mig til at rykke mine grænser, men samtidig passede på mig og fik mig til at føle mig tryg. Jeg var nøgen på scenen og lavede afsindige sexscener -og det var udviklende og vildt. Forestillingen fik al den anerkendelse, vi kunne ønske os. Udover udsolgte sale, køer og utrolige anmeldelser, vandt vi en Reumert for Bedste Opera. Jeg har sjældent været så stolt.

I slutningen af maj 2016 modtog jeg Else Brems Rejselegat. Udover at være utrolig taknemmelig og glad over at få prisen, så betød det også utrolig meget for mig at det var lige præcis operachefen Sven Müller, formand for legatet og operasangerinden Elisabeth Meyer-Topsøe og formand for Det Danske Sangselskab og operasangerinden Eva Hess Thaysen, der uddelte prisen. Det var en stor ære og jeg glæder mig til at bruge pengene på at tage til New York på et tidspunkt og gå i intens sangtime-lejr.

Priserne var fantastiske, men før jeg modtog dem var jeg allerede i den 7. himmel. Den 13/5-16 skrev jeg nemlig under på en meget vigtig kontrakt med Det Kongelige Teater om at indtræde i deres vidunderlige solistensemble. Det er ingen hemmelighed, at det var været min mål og drøm, siden jeg vidste, at jeg skulle være operasangerinde. Så det føltes og føles stadig helt magisk og uvirkeligt, men jeg har knebet mig i armen nok gange til at vide, at det passer. Og min første sæson er helt optimal. Jeg starter med et af mine yndlingspartier som Musetta i La Boheme og sidst på sæsonen synger jeg Susanna i Figaros Bryllup. Et parti, jeg har sunget mange gange, og heldigvis for det -det er nemlig operahistoriens længste kvindelige parti. Ind imellem smutter jeg til Århus og synger hovedrollen som Agnes i en nyskreven opera af David Bruce over Jane Tellers ungdomsroman "Intet".      

Posted on July 28, 2016 .