En pris, et legat og en nominering.

Siden april 2014 er der faldet et par (eller faktisk tre) appelsiner ned i min meget taknemmelige turban.

 

Den første appelsin kom, da min duo, inDuo, deltog i P2’s kammermusikkonkurrence i april 2014. Vi sang og spillede os ind i semifinalen, og siden vi ikke kom i finalen havde vi heller ikke regnet med priser af nogen art. Men der tog vi fejl, for udover 1., 2. og 3. prisen findes en række andre priser, som alle ensembler i konkurrencen faktisk kan vinde, endda selvom de er røget ud efter 1. runde. Og sådan en pris vandt vi:

”Specialprisen på 25.000 kr. for bedste udførelse af et værk skrevet af en nulevende dansk komponist!”  

Vores gode ven og komponist Søren Siegumfeldt har skrevet det smukke værk ”Lønlig gennem dødningehaven” til os, og med hjælp fra vores instruktør Ebbe Knudsen fik vi lavet et arrangement, der imponerede dommerne.  

Vi indspiller værket i slutningen af juni og så kommer det naturligvis på både inDuo’s og min hjemmeside!

Bjarke Mogensen, dommer ved P2’s kammermusikkonkurrence, siger:

”InDuo formår at levere en helstøbt og indlevende fortolkning af alle værker i deres repertoire. Deres dedikerede tilgang til helt nyskrevne værker (ofte duoens egne bestillinger) ses ikke mindst på scenen hvor hver en tone opføres med et sprudlende overskud. Hvem skulle have troet at denne kombination af en sopran og en fløjtenist kunne udtrykke nuancer, stemninger og scenisk dramatik som var det et helt opera-kompagni.”

Rie Koch, radiovært, siger:
"På papiret ser fløjte og sopran måske lidt anstrengende heftigt ud. Og det kunne det måske også være, hvis ikke det var fordi, InDuo er så hamrende dygtige! Hvordan kan de mixe deres lyd og udtryk på den måde? Jeg var helt vildt betaget fra start til slut: Så megen legelyst, nysgerrighed, ekvilibrisme og musikboblerier samlet i én duo. Jeg tænker, at alverdens komponister burde tage udfordringen op og udforske mulighederne for den mildest talt unikke kombination af de to lyse, melodiførende stemmer, der kan så meget mere end bare at ligge dér på toppen og lyde smækre."

 

 

Den anden appelsin er muligvis noget af det største, der endnu er sket i min karriere. Jeg vågner op hver morgen og kniber mig selv i armen, men er stadig ikke vågnet. Så det må jo betyde at det er en realitet; Jeg er nomineret til en Reumert som Årets Sanger! Prisoverrækkelsen løber af stablen 22/6/2014, så der må I virkelig krydse fingre.

Én ting er at være nomineret, men en anden helt vild ting er, at mine mednominerede er Johan Reuter og Henriette Bonde-Hansen – to sangere, jeg længe har set op til.

Juryens udtalelse:

Sofie Elkjær Jensen
- nomineret i kategorien ÅRETS SANGER for Gammeljomfruen og tyven.

Sofie Elkjær Jensen er en ung sanger, der tager stormskridt i sin karriere i disse år. Hendes kolossale scenenærvær, stærke stemme og komiske talent folde hun fuldt ud i rollen som tjenestepigen Laetitia i Gammeljomfruen og tyven.

 

 

 

Den tredje appelsin er en stor én af slagsen. Folmer Jensens Musiklegat på 100.000 kr., som jeg får overrakt 15/8/2014 i Tivolis koncertsal. Jeg skal i forbindelse med overrækkelsen synge en duet med verdensstjernen Joseph Callaja. Stor tak til Henrik Engelbrecht og Lars Liebst for at finde mig værdig!

Folmer Jensens Musiklegat:

Et af de største musiklegater, vi har herhjemme, er stiftet af postbuddet Folmer Jensen (1936-1997). Folmer Jensen var uddannet postbud. Han havde ingen familie, men han havde til gengæld sin store kærlighed til den klassiske musik og sang selv i Postvæsenets Sangkor. Om sommeren var han en flittig gæst i Tivolis Koncertsal. Folmer Jensen døde som 60-årig som følge af dissemineret sklerose. Han efterlod sig en millionformue, sparet sammen efter et spartansk liv på en postbudeløn. Formuen testamenterede han til et fond, hvis hovedformål er at støtte unge, lovende talenter. Legatet, der er på 100.000 kr., er et af landets største musiklegater, og Tivoli har siden 2001 uddelt Folmer Jensens musiklegat med to-tre års mellemrum.

Posted on June 1, 2014 .